Merkezimiz Ağustos 2015'te İngiltere'den önemli bir ismin, Fiona Sampson'un ve yazar, şair A. Ali Ural'ın katılımıyla etkinliklerine devam ediyor. Roheampton Üniversitesinde İngiliz Edebiyatı ve Yaratıcı Yazarlık bölümü profesörü Fiona Sampson, üniversitesindeki Şiir Merkezinin kurucusudur. Yirmiden fazla yayınlanmış şiir kitabı, eleştiri ve dil felsefesine ait eserleri otuzun üzerinde dile tercüme edilmiştir. 'Newdigate Prize', İngiltere ve Galler Sanat Topluluğundan'a Cholmondeley Award and Writer's Awards', iki defa T.S.Eliot and Forward Prizes gibi alanında önemli birçok ödüle sahip Fiona Sampson İzmir, Seferihisar'da bulunan Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde beş günlük yoğunlaştırılmış bir kurs düzenleyecektir. Bu kursa yaratıcı yazarlık konusunda oldukça tecrübeli Sampson'un eşi Peter Salmon da katılacaktır. Hem yazar hem de akademisyen olan Fiona Sampson ve Peter Salmon'un düzenleyeceği kursun adı : Yazarlar Atölye Çalışması Kurgu ve Şiir Sanatı (Writers' Workshop: special focusses Fiction and Poetry')

Yazarlık Okulunun İngilizce düzenleyeceği bu atölye çalışmasının Türkçesi 'Özgün Şiire Giden Yol' başlığıyla Ali Ural tarafından yapılacaktır. Bir vakıf üniversitesinde Özgün Yazarlık, Yazılı ve Sözlü Anlatım dersleri veren yazarın 'Gizli Buzlanma' adlı şiir kitabına 2013 Türk Yazarlar Birliği tarafından verilmiş Yılın Şiir Kitabı ödülü bulunmaktadır.

KURS KATILIM ÜCRETİ:

Kurs 500TL

Kurs katılım ücreti Akbank Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şubesi TR610004601389888000008259 Kurs Ücreti açıklamasıyla yatırılmalıdır.

Kurs Katılım Koşulları: Kursiyerlerin bu kursa katılabilmesi için İngilizce ve yanı sıra şiir yazma konusunda tecrübe sahibi olması gerekmektedir.

AFİŞ

BROŞÜR-TR